Geld besparen nieuwe kleding

geld besparen op kleding
Home » Huishouden » Geld besparen nieuwe kleding

Kleding, we hebben het allemaal nodig maar de kosten voor kleding vallen vaak flink tegen vooral als je kleding voor jezelf en voor je kinderen moet kopen. Hoe je geld kunt besparen op het aanschaffen van kleding lees je in dit artikel.

Maak een budget

Deze tip geldt niet alleen voor kleding maar eigenlijk voor alle uitgaven die je doet. Op het moment dat je niet met jezelf afspreekt wat je budget is, weet je ook niet wat je uit kan geven en geef je misschien veel te veel geld uit aan kleding.

Spreek daarom van te voren met jezelf af wat je budget voor kleding per maand is. Extra tip is om een aparte spaarrekening (een potje) voor je kleding te openen en als je gaat shoppen het geld pint. Zo weet je zeker dat je niet teveel uitgeeft als je gaat shoppen.

Verkoop kleding die je niet meer draagt

Zeg nou zelf, draag jij nog alle kleding die in je kledingkast hangt. Grote kans dat dit niet het geval is en dan is het tijd om je kast uit te ruimen. Kleding die je al enige tijd niet meer gedragen hebt en nog steeds goed is en er mooi uitziet, kun je best verkopen. Je maakt er iemand anders blij mee en verdient er zelf ook nog iets mee.

Het geld dat je er mee verdient kun je mooi aan jouw kleding budget toevoegen zodat je minder van je salaris in je budget hoeft te stoppen.

kleding kopen
Kleding kopen

Koop tweedehands kleding

Omgekeerd aan de vorige tip kun je ook zelf gebruikte kleding kopen om geld uit te besparen. Er zijn diverse websites en apps waar je tweedehands kleding kan kopen. Denk bijvoorbeeld aan Marktplaats en de app Vinted.

Shop je liever dan zijn er in elke stad wel tweedehands kleding winkels waar je gedragen kleding kan kopen.

Kleding ruilen

Een andere manier om geld op kleding te besparen is om kleding te ruilen. Je hebt vast een bekende of familielid met dezelfde maat en/ of stijl als jij. Door af en toe kleding te ruilen hebben jullie een compleet andere outfit zonder dat jullie dit geld kost.

Wacht op de uitverkoop

Met de komst van het internet is de uitverkoop niet meer zo spectaculair als het vroeger was maar je kunt in de uitverkoop nog steeds goede aanbiedingen vinden. Vooral in januari en aan het einde van de zomer kun je goede kleding aanbiedingen vinden.

Vaak gaat het dan om collecties die de winkel of fabrikant op wil ruimen voor het nieuwe seizoen. Maar als je niet al te modegevoelig bent, kun je hier je slag slaan.

Zoek naar kortingscodes

Op het internet kun je veelal kortingscodes voor kleding webshops vinden. Met een kortingscode krijg je korting op je bestelling. Vaak krijg je een korting als je je op de nieuwsbrief van de webshop inschrijft.

Mocht je de mailings niet meer willen ontvangen dan kun je je daarna weer uitschrijven. Zo heb je toch gebruik kunnen maken van de korting.

zelf kleding maken
Zelf kleding maken

Zelf kleding maken

Als je handig bent en genoeg tijd hebt dan kun je er ook voor kiezen om zelf je kleding te maken. Het kopen van stoffen is vaak veel goedkoper dan kleding kopen. Bovendien kun je het maken zoals jij wil en kun je het precies op maat maken.

Ook kun je bestaande kleding aanpassen zodat deze weer als nieuw lijkt of er je eigen creatie van maken.

Koop kwaliteit

In eerste instantie zul je hier geen geld mee besparen. De kosten van kwaliteitskleding zijn vaak hoger dan doorsnee kleding maar het voordeel is dat de kleding van betere kwaliteit is en je er daardoor langer mee kan doen. Op deze manier kun je toch geld besparen door kwaliteit te kopen

Waar ga jij geld op besparen voor je kleding?

Je hebt onze tips voor het geld besparen op kleding kunnen lezen. Zoals je ziet is het niet moeilijk om geld op kleding te besparen. Welke tip spreekt jou het meeste aan en welke ga jij zelf gebruiken?