Kosten besparen douchen

kosten besparen douchen
Home » Tips » Kosten besparen douchen

Een groot gedeelte van het gasverbruik gaat op aan warm water dat voornamelijk in de keuken en vooral onder de douche wordt gebruikt. Logisch dus dat je in deze dure tijden wil weten hoe je kosten kan besparen op douchen.

Kosten besparen op douchen is niet moeilijk en kan met een paar tips die geen geld kosten en een paar tips die een (kleine) investering vergen.

Douche korter

De makkelijkste en goedkoopste tip is om korter te douchen. Als je je aanleert om elke douchebeurt maximaal 5 minuten in plaats van de gebruikelijke 9 minuten te laten duren, kun je aardig wat per jaar besparen. Met normale gasprijzen zul je per gezin zo’n € 70,- per jaar besparen en met de huidige hoge gasprijzen is dit bedrag nog een stuk hoger.

Goedkoper douchen

Douche minder vaak

Naast korter douchen kun je er ook voor kiezen om minder vaak te douchen. In plaats van elke dag kun je er ook voor kiezen om om de dag te douchen. Hiermee kun je op jaarbasis een aardig bedrag besparen.

Gebruik een waterbesparende douchekop

Een waterbesparende douchekop laat minder water per minuut door dan een normale douchekop. Deze douchekoppen kun je gewoon in plaats van je normale douchekop gebruiken en kun je bij elke bouwmarkt kopen.

Gebruik een thermostaatkraan

Met een kleine investering kun je een thermostaatkraan aanschaffen. Het voordeel van deze kraan is dat de temperatuur constant blijft en het water snel op temperatuur is. Hiermee kun je flink op je gasrekening besparen.

Douche koud

Koud douchen is tegenwoordig een trend omdat het gezond en stressverlagend is. Maar daarnaast bespaar je hier natuurlijk ook gas mee uit en dat zul je op je rekening terugzien.

Hoe ga jij kosten besparen op douchen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende mogelijkheden om kosten te besparen op douchen. Aan welke tip heb jij het meeste gehad en welke ga jij zelf toepassen? Zijn er nog andere tips die jij gebruikt om kosten op het douchen te besparen? We horen het graag.