Geld besparen met een refurbished telefoon

refurbished telefoon
Home » Geld » Geld besparen met een refurbished telefoon

Als je op zoek bent naar een manier om geld te besparen op je volgende smartphone, kun je overwegen om een refurbished telefoon te kopen. Refurbished telefoons zijn gebruikte telefoons die zijn getest en hersteld in een zo goed als nieuwe staat, en ze zijn vaak te vinden voor een fractie van de prijs van een gloednieuwe telefoon. Bovendien is het een duurzame keuze.

Het herstellen van de telefoon wordt door een professioneel bedrijf gedaan en de telefoons kunnen vaak nog jaren gebruikt worden.

Als je een refurbished telefoon koopt, krijg je een telefoon die al eerder is gebruikt. Het is belangrijk om uw onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat de telefoon die je koopt in goede staat verkeert en goed voor je zal werken.

Verschil tweedehands & refurbished

Zowel een tweedehands als een refurbished telefoon zijn gebruikt en hoewel ze op elkaar lijken zijn er wel degelijk verschillen. Een refurbished telefoon wordt op verschillende punten nagekeken en wordt uitgebreid getest. Indien nodig worden er onderdelen die niet goed meer functioneren vervangen door nieuwe onderdelen.

Bovendien wordt een refurbished telefoon schoongemaakt en wordt alle data vakkundig gewist. Ook wordt de software bijgewerkt naar de laatste versie.

Een tweedehands telefoon daarentegen wordt vaak aangeboden zonder deze punten. De telefoon wordt na gebruik geleverd en er kunnen dus nog veel problemen bij een tweedehands telefoon voorkomen. Bij een refurbished telefoon heb je hier minder kans op en bovendien heb je (vaak) garantie.

Telefoon nakijken

De voordelen van een refurbished telefoon

Het aanschaffen van een refurbished telefoon heeft veel voordelen. Hieronder sommen wij deze voor je op.

Geld besparen op de aanschafkosten

Je bespaart geld op de aanschafprijs van de telefoon, een refurbished telefoon is vaak vele malen goedkoper dan een nieuwe telefoon. De prijs is vaak tot 60% lager dan een nieuwe telefoon.

Uitgebreide controle

Een refurbished telefoon wordt op veel punten gecontroleerd. De meest voorkomende onderdelen van de telefoon worden gecontroleerd en waar nodig vervangen.

Hergebruik van schaarse grondstoffen

Door een refurbished telefoon te gebruiken hoeven er geen schaarse grondstoffen gewonnen te worden. Veel van de schaarse grondstoffen kunnen nog prima een paar jaar mee in de bestaande telefoon.

Geen BKR-registratie

Waar je bij de aanschaf van een nieuwe telefoon een BKR notering krijgt, wat nadelig kan zijn voor de hoogte van het maximale hypotheekbedrag dat je kan krijgen, geldt dit niet voor een refurbished telefoon. Hiervoor krijg je geen BKR notering.

refurbished telefoon reparatie
Refurbished telefoon reparatie

De nadelen van een refurbished telefoon

Een refurbished telefoon heeft vele voordelen maar er zijn ook zeker punten waar aandacht aan besteed moet worden. De nadelen van een refurbished telefoon zijn:

Het betreft vaak een ouder model

Een refurbished telefoon is vaak een ouder model en vooral bij Android telefoons is de levensduur van de telefoons niet oneindig. Op een gegeven moment werken bepaalde apps niet meer simpelweg omdat het toestel te oud is. Houd hier dus rekening mee bij de aanschaf van een refurbished telefoon.

Garantie korter dan bij een nieuwe telefoon

Bij een nieuwe telefoon krijg je een bepaalde garantie, bij een refurbished telefoon krijg je vaak 1 jaar garantie maar soms ook korter. Dit kan een nadeel zijn mochten er problemen met de telefoon zijn.

Onbekende onderdelen

Met een nieuwe telefoon weet je dat de onderdelen origineel en goed zijn. Met een refurbished telefoon weet je dit niet. Kies daarom een betrouwbaar bedrijf waar je je refurbished telefoon aanschaft, één waar het duidelijk is waar de onderdelen vandaan komen.

Slechte accu

Een veel voorkomende klacht van refurbished telefoons is dat de accu van mindere kwaliteit is. De meeste bedrijven garanderen een batterij van 82% maar dit wordt niet altijd gehaald. De accu is sneller leeg en gaat minder lang mee. Kijk daarom ook goed naar de duur van de garantie en wat wel en niet onder de garantie valt.

Ook geld besparen met een refurbished telefoon?

Er zijn verschillende dingen om in gedachten te houden bij het overwegen van een refurbished telefoon, zoals ervoor zorgen dat de telefoon wordt geleverd met een garantie en het controleren van de recensies om te zien wat andere mensen erover hebben gezegd. Maar als je op zoek bent naar een goede deal voor een telefoon van hoge kwaliteit, is een refurbished telefoon misschien precies wat je zoekt.

Wat vind je van het geld besparen met het kopen een refurbished telefoon? Laat het ons weten in de reacties hieronder!