Een verzekering vakantiewoning, wat moet je erover weten?

vakantiewoning
Home » Geld » Een verzekering vakantiewoning, wat moet je erover weten?

Indien je de keuze hebt gemaakt om te investeren in een vakantiehuis zal je tot de vaststelling komen dat je er altijd goed aan doet om een verzekering vakantiewoning af te sluiten. Een dergelijke verzekering bestaat er in de praktijk in om verschillende aspecten van je vakantiehuis in te kunnen dekken.

Het gaat hierbij dan niet uitsluitend om de opstal, maar wat bovendien ook te denken van de inboedel waarvan sprake is? Voor deze eerste geldt dat ze specifiek betrekking heeft tot de constructie van het pand of de zogenaamde opstal. Dit gezegd hebbende valt uiteraard ook de inboedel in te dekken. Alles wat je over deze verzekering graag wil weten ontdek je hieronder.

Hoe kan je de verzekering vakantiewoning afsluiten?

Zoals in de inleiding reeds aangegeven geldt voor een verzekering vakantiewoning dat ze verschillende zaken kan verzekeren. Om te beginnen is er natuurlijk de opstal. In bepaalde gevallen geldt voor dit type verzekering zelfs dat ze verplicht kan zijn. Voor ontzettend veel mensen geldt dat ze de keuze maken om een verzekering vakantiewoning af te sluiten omdat ze verplicht worden vanuit de kredietverstrekker van hun hypothecaire lening. Je vakantiehuis verzekeren is in deze situatie dan ook een vereiste voor minstens de volledige looptijd van het krediet.

Een verzekering vakantiewoning afsluiten doe je zeker niet alleen maar om de opstal in te kunnen dekken. Wat namelijk bovendien ook te denken van de inboedel? Onder de inboedel vallen alle spullen die los in een huis zijn terug te vinden. Voor het dekken van schade aan deze spullen geldt uiteraard dat er een extra of aanvullende dekking voor de verzekering is vereist.

vakantiewoning

Let op bij een verzekering vakantiewoning bij verhuur

Sta je op het punt om een verzekering vakantiewoning af te sluiten? Dan is het steeds van cruciaal belang om daarbij rekening te houden met een eventuele verhuur (of niet). Veel mensen weten het niet, maar de polisvoorwaarden kunnen verschillen bij een verzekering vakantiewoning welke wordt afgesloten voor een huis die op recreatieve basis wordt verhuurd.

Het is dus zeer belangrijk om deze verhuur te melden aan je verzekeraar. Gebeurt dat niet en vindt er op een zeker ogenblik een schadegeval plaats veroorzaakt door een huurder? Dan zou de verzekeraar immers in principe kunnen weigeren om tussenkomst te verlenen. Dat is uiteraard iets wat je zeker zal willen voorkomen.

Onderschat het belang van deze verzekering niet!

Last but not least is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat het belang van de verzekering vakantiewoning absoluut niet mag worden onderschat. Voor heel wat mensen geldt dat ze de keuze maken om deze verzekering toch maar niet af te sluiten. Dit omdat ze vooral vrezen geconfronteerd te gaan worden met een behoorlijk dure verzekeringspremie. Dat is zeker niet nodig.

De premie welke verschuldigd is voor deze verzekering valt in de praktijk echt ontzettend goed mee. Bovendien is het niet verzekeren van vastgoed nooit een interessante keuze. Eén enkel schadegeval kan dan immers zorgen voor heel wat financiële problemen. Hou hier absoluut rekening mee wanneer je bij Eerdmans een verzekering afsluit.