Geld besparen op je vliegtickets

geld besparen op vliegtickets
Home » Geld » Geld besparen op je vliegtickets

Het boeken van vliegtickets kost veel geld, dus het is altijd belangrijk om rond te kijken naar kortingen en koopjes. Hoewel het tijd kost om verschillende opties te vergelijken om de beste prijs te vinden, kan het je veel geld besparen. Hieronder staan enkele tips en trucs om zo goedkoop mogelijk een vliegticket te boeken.

Zoek online naar kortingen

Het internet is een geweldig hulpmiddel om kortingen te vinden voor vliegtickets. Er zijn veel websites, zoals allekortingscodes.nl of Voucherwijzer.nl, waar kortingscodes, acties en cadeaubonnen te vinden zijn voor diverse luchtvaartmaatschappijen. Neem de tijd om verschillende websites te vergelijken en kijk wat er geboden wordt. Vaak kun je ook specifiek zoeken naar kortingen voor een bepaalde luchtvaartmaatschappij. Ook je creditcardmaatschappij kan interessante aanbiedingen hebben.

Beperk je opties

Als je al weet dat je bijvoorbeeld London of Tokyo wilt bezoeken, beperk je zoekopdracht dan tot vluchten naar één luchthaven in die stad. Kijk vergelijk de prijzen en de aanbiedingen. Vaak hebben goedkopere airlines alleen rechtstreekse vluchten naar één luchthaven, dus als je flexibel bent met de airport waar je naartoe wilt, is het een goed idee om wat onderzoek te doen. Ja, het kan lastiger zijn om met de transferbus of met het openbaar vervoer naar je bestemming te gaan, maar in veel gevallen kan dit je veel geld besparen – soms meer dan 50%.

Boek aan het begin/ einde van het seizoen

De prijs van een vliegticket verschilt sterk afhankelijk van het seizoen waarin je vliegt. Als je naar een warmere bestemming gaat, is het veel goedkoper om aan het begin of eind van het seizoen te reizen, als het iets kouder is, of als er minder toeristen zijn. Dit kan soms meer dan 50% op de ticketprijs schelen. Ook als je gepland hebt om in het hoogseizoen te reizen, boek dan zo ver mogelijk van tevoren een ticket. De meeste airlines zullen de prijzen verhogen naarmate de verkoop toeneemt. Koop dus zo vroeg mogelijk je ticket als je echt bent vastbesloten om in het hoogseizoen te reizen.

goedkope vliegtickets

Gebruik incheckmogelijkheden

Veel luchtvaartmaatschappijen bieden tegenwoordig incheckmogelijkheden, waarmee je online kunt inchecken voordat je het vliegveld verlaat. Dit is een handige methode om tijd te besparen op het vliegveld en ze bieden vaak kortingen voor mensen die de mogelijkheid gebruiken. kijk dus altijd naar de extra opties die elke luchtvaartmaatschappij biedt. Het kan je extra voordelen opleveren en soms kost het je niet eens extra geld.

Gebruik een reisbureau

Als je geen tijd of zin hebt om de prijzen te vergelijken en alle opties uit te zoeken, kun je ook gebruik maken van een reisbureau. Er zijn veel bedrijven die je kunnen helpen bij het boeken van vliegtickets tegen de beste prijs en zij zullen je ook adviseren over elke optie die je hebt. Ze kunnen je ook helpen met het boeken van accommodatie, het huren van auto’s en het voorbereiden van je hele vakantie. Het is een goed idee om online naar goede aanbiedingen te zoeken alvorens een reisbureau te raadplegen.

Neem reisverzekering

Ten slotte, neem altijd de tijd om te kijken naar de verschillende verzekeringen die de luchtvaartmaatschappij aanbiedt. De efficiëntste manier om dit te doen is om een reisverzekering af te sluiten die je dekking biedt voor je vlucht en accommodatie. Reisverzekeringen bieden je vaak veel meer bescherming dan alleen je ticket annuleren en ze bieden vaak interessante extra’s zoals dekking voor verlies of diefstal van bagage.

In feite zijn er veel manieren om geld te besparen bij het boeken van een vliegticket. Door te zoeken naar kortingen, je opties te beperken tot één luchthaven en zo vroeg mogelijk een ticket te boeken, kun je geld besparen. Neem ook ten alle tijden de tijd om de voorwaarden van je verzekeringen te lezen. Volg de bovenstaande tips en je zult veel geld kunnen besparen bij het boeken van je volgende vliegticket.