Hoe kan ik geld besparen?

hoe kan ik geld besparen
Home » Geld » Hoe kan ik geld besparen?

De inflatie stijgt hard en daardoor worden producten en het leven steeds duurder. Niet gek dus dat veel mensen geld willen besparen en zichzelf afvragen: “Hoe kan ik geld besparen?”. In dit artikel krijg je een paar makkelijk uitvoerbare tips om snel geld te besparen. Lees het en pas het toe en je zal zien dat geld besparen niet moeilijk is.

Stop met roken

Behalve dat roken erg slecht voor je gezondheid is, kost het ook nog eens handenvol met geld om rookwaren te kopen. En ook op de lange termijn kan het je geld kosten door de mogelijke gezondheidsproblemen die op kunnen treden als gevolg van het roken.

Denk hierbij aan een ernstige ziekte zoals longkanker maar je kan ook veel ongemakken krijgen die de levenskwaliteit naar beneden halen. Maar het belangrijkste voor deze website is dat roken veel geld kost en je daar makkelijk geld op kan besparen.

Drink minder of helemaal geen alcohol

Wat voor roken geldt, geldt zeker ook voor alcohol. Alcohol is meer geaccepteerd dan roken maar heeft dezelfde negatieve punten. Alcohol kost (veel) geld en het is niet goed voor je gezondheid. Alhoewel het minder schadelijk dan roken is, kan het ook ziektes bij je veroorzaken.

Kies voor gezonde voeding

Toegegeven dit lijkt op het eerste gezicht geen goede bespaar tip omdat “gezonde voeding” duurder dan “slechte voeding” is maar toch kun je hier op de korte en lange termijn geld mee besparen.

gezonde voeding

Gezonde voeding zorgt ervoor dat je eerder een vol gevoel hebt waardoor je minder eet en zo geld bespaart. Een daarbij is gezonde voeding beter voor je lichaam wat er voor dat je langer gezond en zonder lichamelijk klachten blijft. Zo kun je door gezonde voeding te eten besparen op je zorgkosten.

Ga naar sporten

Ook dit lijkt misschien een rare tip, maar net zoals gezonde voeding zorgt sporten voor een gezond lichaam en bespaar je hier op zorgkosten. Sporten zorgt voor lichamelijke- en mentale gezondheid.

Koop gebruikte spullen

We leven tegenwoordig in een wegwerp maatschappij. Een kapot apparaat laten we niet meer maken maar gooien we weg en we kopen meteen een nieuw exemplaar.

Hier kun je eenvoudig op besparen door in plaats van een nieuw exemplaar een gebruikt exemplaar te kopen. Je bespaart op aanschafkosten en tevens doe je iets goeds voor milieu.

Bespaar op je energiekosten

De energiekosten zijn de laatste tijd enorm gestegen en zijn een post waar makkelijk geld op bespaard kan worden. In huis kun je besparen door de verwarming wat lager te zetten, door de verwarming korter aan te zetten en door korter te douchen.

Je kan ook grotere maatregelen nemen door zonnepanelen te installeren of door een warmtepomp te nemen. Ook kun je denken aan het isoleren van je woning door dubbelglas of vloer- en/ of wandisolatie te nemen.

Dit zijn slechts enkele van de vele manieren waarop je geld kunt besparen. Probeer een aantal van deze tips uit en je zult geld besparen en gezonder worden.