Tips om geld te besparen

geld besparen
Home » Geld » Tips om geld te besparen

Het is niet nodig om veel geld uit te geven om een leuke tijd te hebben. Met een beetje creativiteit kun je geld besparen en toch genieten. In dit artikel vind je een paar tips om geld te besparen.

1. Ga creatief om met je woonruimte

Heb je dat grote huis of appartement echt nodig? Van creatieve mensen is bekend dat ze het doen met veel minder leefruimte dan de gemiddelde persoon. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tiny house of wonen in een camper.

Als je nog niet klaar bent om te verkleinen, overweeg dan om creatief te worden met de ruimte die je hebt. Verander een logeerkamer in een kunststudio of thuiskantoor. Gooi meubels die je niet gebruikt weg en maak meer gebruik van de hoogte van de ruimte.

2. Blijf binnen in plaats van uitgaan

Een avondje uit in de stad kan leuk zijn, maar het kan ook duur zijn. Waarom niet binnen blijven en thuis een gezellig avond beleven? Je kunt samen koken, spelletjes spelen en zelfs een film huren. Je bespaart geld op de kosten van uitgaan en kan het kan ook supergezellig zijn om gezellig thuis te blijven

3. Zoek gratis of goedkoop entertainment

Entertainment hoeft niet duur te zijn. Er zijn tal van manieren om plezier te hebben zonder veel geld uit te geven. Maak een wandeling in het park, bezoek een museum of bekijk een lokaal concert of toneelstuk. Je kunt ook tal van geweldige boeken, films en tv-programma’s online vinden, gratis of heel goedkoop.

koffiemachine
Koffiemachine

4. Maak je eigen koffie

Lekker hoor die cappuccino in dat hippe koffietentje maar een beetje koffie kost al gauw een Euro of 4. Door thuis je koffie te maken in plaats van in een koffietent te kopen kun je al snel flink wat geld per maand besparen. Bovendien kun je lekker zelf bepalen hoe je je koffie maakt en bespaar je tijd omdat je niet meer in de rij hoeft te staan voor je koffie.

5. Neem je eigen lunch mee naar je werk

Elke dag een lunch in het bedrijfsrestaurant of in een ander restaurant kan behoorlijk in de papieren lopen. Waarom niet zelf een lunch maken? Het bespaart je op de kosten van een lunch en het is vaak nog gezonder ook om je eigen lunch te maken.

6. Koop huismerken

Je hoeft niet altijd de producten van het bekende merk te kopen. Huismerken zijn vaak net zo goed en kosten een stuk minder. Wanneer je in de winkel bent, neem dan even de tijd om de prijzen te vergelijken en kijk of je wat geld kunt besparen door voor de huismerken te kiezen.

7. Leen spullen in plaats van ze te kopen

Als je van boeken, films of muziek houdt, dan is een bibliotheekpas een goed alternatief. Met een pas kun je allerlei spullen (gratis) lenen. Want zeg nou zelf, moet je dat ene boek nou echt kopen of lees je het eenmalig en kijk je er daarna nooit meer naar om?

8. Leef beneden je stand

Een van de beste manieren om geld te besparen, is door beneden je stand te leven. Dat betekent dat je minder uitgeeft dan je verdient en het verschil investeert om vermogen op te bouwen. Het is misschien niet sexy, maar het is een beproefde methode om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen. Als je eerder met pensioen wil gaan of gewoon meer financiële zekerheid wil hebben, begin dan vandaag met beneden je stand te leven.

9. Bespaar op de sportschool

De sportschool is natuurlijk geweldig voor je gezondheid en sporten is belangrijk voor bijna iedereen maar de kosten van een sportschool kunnen natuurlijk aardig oplopen. Een makkelijke manier om geld te besparen op de sportschool is om lekker buiten te sporten.

In veel stadsparken staan tegenwoordig eenvoudig fitness apparaten waar je gratis kan trainen. Ook is het een optie om in plaats van naar de sportschool lekker buiten te gaan wandelen of een trektocht in de natuur te maken.

Geld besparen is makkelijk

Geld besparen hoeft niet moeilijk te zijn. Met een beetje moeite en creativiteit kun je gemakkelijk kosten besparen zonder jouw lifestyle op te offeren. Breng een aantal van deze geld besparen tips in de praktijk en start vandaag nog met besparen!

Met deze tips kun je geld besparen zonder je plezier op te offeren. Dus wees creatief en begin met besparen!