Geld besparen met elektrische kachel

geld besparen elektrische kachel
Home » Tips » Geld besparen met elektrische kachel

Met de stijgende prijzen voor energie is bijna iedereen wel op zoek naar manieren om geld te besparen op energie. Een veelgehoorde optie is om een elektrische kachel te gebruiken en daar energie en geld mee te besparen. Maar is het waar dat je geld met een elektrische kachel kan besparen of is het een fabeltje?

De voordelen van een elektrische kachel

Een elektrische kachel heeft voordelen boven een traditionele centrale verwarming:

  • Een elektrische kachel is sneller warm dan een CV. Dit komt doordat bij een CV het warme water uit de ketel eerst door het hele systeem moet gaan alvorens het bij de radiator komt.
  • Een elektrische kachel is beter voor het milieu omdat het geen CO2 uitstoot dit in tegenstelling tot een CV. Een CV maakt gebruik van olie of gas een stoot daarmee CO2 uit.
  • Met een elektrische kachel kun je makkelijker individuele ruimtes verwarmen.

Is een elektrische kachel goedkoper?

Als je op de traditionele manier gebruik maakt van energie (door middel van een energieleverancier) dan is het verwarmen met een elektrische kachel duurder dan verwarmen door middel van een CV. Echter als je zelf je energie opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, dan kan het verwarmen met een elektrische kachel goedkoper en bovendien ook efficiënter zijn.

Een andere manier om geld te besparen met een elektrische kachel is door de kachel alleen in bepaalde ruimtes te gebruiken. De zogenaamde zoneverwarming is met een elektrische kachel makkelijker te regelen dan met een CV.

geld besparen elektrische kachel
Geld besparen met een elektrische kachel

Geld besparen met een elektrische kachel

Je kan dus geld besparen met een elektrische kachel door zelf energie op te wekken. Bovendien kun je je huis efficiënter verwarmen met een elektrische kachel doordat je de warmte makkelijker per ruimte kan reguleren.