5 manieren om te besparen op babykleding

baby kleding
Home » Huishouden » 5 manieren om te besparen op babykleding

Iedereen weet dat kinderen veel geld kosten. Het verhaal gaat dat een kind ongeveer een luxe Porsche heeft gekost op het moment dat ze 18 jaar oud zijn. De kosten beginnen al op het moment voordat je kinderen hebt maar als de baby er uiteindelijk is gaat het hard met de uitgaven!

Eén van de uitgaven die je zo gek kunt maken als je zelf wilt is babykleding. Natuurlijk wil je dat je kindje er leuk uitziet en heb je al snel de neiging om mooie en luxe kleertjes te kopen. Maar bedenk wel dat een baby snel groeit en de kleding maar kort kunnen dragen. Om deze reden hebben we hieronder een aantal tips beschreven waardoor je kunt besparen op babykleding maar er niet de jackpot voor hoeft te betalen.

Vrienden en familie

Wanneer je in de periode van kinderen komt in je leven zullen diverse vrienden en familie vast ook in de periode zitten. Het is dan ook heel gebruikelijk dat kleding voor baby’s wordt verkocht of weggegeven aan iemand. Wanneer jij iemand kent waarvan hun baby net een stukje ouder is dan die van jou kan je altijd vragen of je gedragen kleertjes mag overnemen. Jij zelf kunt vervolgens zelf ook deze kleding weer verkopen aan de volgende. De kleding slijt nauwelijks bij baby’s die niet kunnen lopen, zitten of rollen! Echt zonde om weg te gooien en het scheelt veel in de kosten.

baby kleding uitverkoop
Baby kleding uitverkoop

Tweedehands is echt geen schande

Tegenwoordig is het kopen van tweedehands kleding steeds normaler aan het worden, als kleding er nog goed uitziet kan het prima nog een ronde mee. Voor babykleding is dat al helemaal zo. Baby’s bewegen vrijwel niet waardoor de slijtage minimaal is. Als je daarna bedenkt dat baby’s enorm snel groeien zijn ze al snel te groot voor hun kleertjes waardoor de beschadigingen echt minimaal zijn. Marktplaats, kringloopwinkels, tweedehands kledingwinkels, groepen op Facebook, allemaal plekken waar je kunt kijken naar babykleding. Het aanbod is enorm als je even zoekt. Hou wel rekening met eventuele verzendkosten die soms gerekend worden.

Merkkleding is duur!

Wellicht overbodig om te vermelden, maar merkkleding is veel duurder dan merkloze kleding. Dit werk met babykleding exact hetzelfde als met kleding voor volwassen. Je kan een rompertje voor 5 Euro kopen maar met een duur merk erop kan deze ook 25 Euro kosten. Ook merkkleding is wel eens in de aanbieding maar zelfs als dit in de aanbieding is kost het vaak nog veel meer dan merkloze babykleertjes. Let dus goed op wat en van welk merk je koopt!

Ga naar goedkope winkels

Er zijn een aantal winkels waar ze een ruim assortiment babykleding verkopen tegen scherpe prijzen. Winkels als Zeeman, Primark H&M en HEMA zijn bekende winkels waarvan een groot deel in bijna iedere grotere plaats voorkomen. Ze hebben vaak een vast assortiment waar je bijvoorbeeld je rompertjes, slabbetjes, etc… kunt kopen en er is een wisselend assortiment dat met de seizoenen en de mode meedraait. Op deze manier kun je tegen scherpe prijzen gloednieuwe kleding kopen.

Verkoop je oude babykleding

Wanneer je kindje uit de babykleding is gegroeid en je kan het niet weggegeven of uitlenen aan een ander dan kan je het proberen te verkopen. Over het algemeen krijg je geen hoge bedragen voor gedragen babykleding maar alle beetjes helpen. De opbrengsten kan je gebruiken om weer nieuwe kleding te kopen.

Conclusie

Met behulp van bovenstaande tips kan je behoorlijke bedragen besparen op babykleding. Zeker in tijden waarin we momenteel leven is het belangrijk om een beetje op de kosten te letten die we maken. Misschien weet jij nog wel andere manieren om te besparen op babykleding die voor jou persoonlijk beter werken. Er is veel mogelijk!