Besparing 1 minuut korter douchen

besparen op douchen
Home » Huishouden » Besparing 1 minuut korter douchen

Je bent waarschijnlijk op zoek naar manieren om wat geld te besparen, en één van de manieren waarop je dat kunt doen, is door een minuut korter te douchen. Het klinkt misschien niet als veel, maar als je het elke dag doet, kan het op lange termijn aanzienlijke besparingen opleveren.

Om te beginnen is het goed om te weten hoeveel water je verbruikt tijdens het douchen. Gemiddeld verbruikt een persoon tussen de 40 en 80 liter water per douchebeurt. Als je besluit om een minuut korter te douchen, bespaar je dus tussen de 40 en 80 liter water per dag. Op jaarbasis betekent dit een besparing van tussen de 14.600 en 29.200 liter water.

Maar het gaat niet alleen om het waterverbruik. Door korter te douchen, bespaar je ook op energiekosten. Het verwarmen van het water voor jouw douche kost namelijk energie, dus hoe langer je doucht, hoe meer energie je verbruikt. Door een minuut korter te douchen, bespaar je dus ook op de energiekosten.

Het kan moeilijk zijn om jouw gewoontes te veranderen, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je minder tijd nodig hebt om te douchen. Zoek bijvoorbeeld naar een douchekop met een lagere waterstroom, of installeer een douchekop met een timer, zodat je precies weet hoe lang je doucht. Je kunt ook een douchekop met een spaarstand gebruiken, die minder water verbruikt dan een normale douchekop.

Het korter douchen is niet alleen goed voor de portemonnee, het is ook beter voor het milieu. Door minder water te verbruiken, help je mee om watertekorten te verminderen en de waterkwaliteit te verbeteren. Bovendien kun je door korter te douchen ook bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot, omdat het verwarmen van het water ook bijdraagt aan de uitstoot van broeikasgassen.

Dus zoals je leest kun je door een minuut korter te douchen op lange termijn aanzienlijke besparingen op water- en energiekosten realiseren. Het is een eenvoudige manier om jouw steentje bij te dragen aan het milieu en om wat geld te besparen. Probeer het eens en je zult merken dat het niet alleen goed is voor de portemonnee, maar ook voor jouw geweten.