Verwarming 1 graad lager besparing

verwarming graadje lager
Home » Huishouden » Verwarming 1 graad lager besparing

De verwarming 1 graad lager zetten kan een significante besparing opleveren op jouw energierekening. Het is aan te raden om de thermostaat tijdens de wintermaanden een graad lager te zetten als je thuis bent. Dit kan al snel leiden tot een besparing van 5-10% op jouw energiekosten. Als je het huis verlaat, kun je de thermostaat nog lager zetten om nog meer energie te besparen.

verwarming graadje lager
Verwarming een graadje lager zetten

Zorg voor goede isolatie

Er zijn ook andere manieren om te besparen op verwarming. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat het huis goed geïsoleerd is. Dit kan helpen om warmte binnen te houden en zorgt ervoor dat je dan minder hoeft te verwarmen. Ook het gebruik van energiezuinige verwarmingsapparaten kan helpen om energie te besparen.

Onderhoud je verwarming

Het is ook verstandig om regelmatig de verwarming te onderhouden. Dit kan helpen om de efficiëntie te verhogen en te voorkomen dat er energie wordt verspild. Zo kun je bijvoorbeeld zorgen dat de radiatoren vrij zijn van obstakels.

Slimme thermostaat

Er zijn ook andere manieren om te besparen op verwarming, zoals het gebruik van een programmeerbare thermostaat. Met deze thermostaat kun je de temperatuur op bepaalde tijdstippen instellen, zodat de verwarming niet continu hoeft te werken. Zo kun je bijvoorbeeld de temperatuur ’s nachts lager zetten of wanneer je niet thuis bent.

Zonnepanelen

Een andere optie is het gebruik van zonnepanelen of een warmtepomp. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, die je kunt gebruiken om de verwarming te regelen. Een warmtepomp maakt gebruik van de warmte uit de lucht, de grond of het water om de verwarming te regelen. Beide opties kunnen helpen om de energiekosten te verlagen en het is ook beter voor het milieu.

Zorg voor goede isolatie

Het is ook aan te raden om het huis goed te isoleren, zodat warmte binnen blijft en de kou buiten. Dit kan helpen om de verwarming efficiënter te laten werken en kan ook leiden tot een lagere energierekening. Er zijn verschillende manieren om jouw huis te isoleren, zoals het toepassen van vloerisolatie, dakisolatie of het isoleren van de muren.

Samenvattend zijn er verschillende manieren om te besparen op verwarming. Het 1 graad lager zetten van de verwarming kan al snel leiden tot een besparing van 5-10% op jouw energierekening. Andere opties om te besparen op verwarming zijn het gebruik van een programmeerbare thermostaat, zonnepanelen of een warmtepomp en het goed isoleren van het huis. Door deze maatregelen te combineren, kun je nog meer energie besparen en kan dit leiden tot een aanzienlijke besparing op de energierekening.