Gezond eten met een beperkt budget

gezonde voeding
Home » Huishouden » Gezond eten met een beperkt budget

Als je problemen hebt met het eten van gezond voedsel omdat de prijzen voor gezonde voeding te hoog zijn, vind je met deze tips net wat je nodig hebt om gezond te eten met een beperkt budget.

Plan je winkelbezoek

Zelf boodschappen doen is de makkelijkste manier om te winkelen, geen gezeur van kinderen en/of je partner. Winkel alleen, dit voorkomt en zorgt ervoor dat je alleen het voedsel koopt dat je nodig hebt. Ook is het een goed idee om een lijstje te maken met de boodschappen die je wil halen en om boodschappen te doen als je al gegeten hebt.

Dit voorkomt impulsaankopen die je doet omdat je lekkere trek hebt.

Water in plaats van frisdrank

Frisdrank is niet heel erg gezond, dat zal algemeen wel bekend zijn. Maar uit economisch oogpunt is het ook niet de meest voordelige keuze. Kies daarom liever voor water. Het is stukken goedkoper en veel beter voor je gezondheid.

Koop fruit in grotere hoeveelheden

Als ze in het seizoen zijn, koop dan fruit in grote hoeveelheden in en vries eventueel overgebleven in. Je kunt meerdere stuks fruit op deze manier inkopen. Was het fruit goed, verwijder eventuele bedorven stukken, droog ze daarna grondig af en vries het fruit in plastic zakken met ritssluiting.

gezonde maaltijd

Vlees en bonen

Vlees en bonen zijn de beste bronnen voor eiwitten. Mager vlees is duurder dan vlees met veel van vet. Ingeblikte bonen zijn ook interessant, omdat ze je eiwit geven voor een lage prijs.

Bonen als vervanging

Je zou bonen kunnen gebruiken ter vervanging van vlees. Er zijn meerdere soorten, dus kijk wat jij zelf lekker vindt.

Het voedingscentrum raadt aan om minstens 4 keer bonen te eten per week. Als je gas krijgt na het eten bonen moet je proberen ze te wassen en ze bedekken met water. Breng het water dan aan de kook, dan afgieten en de pot opnieuw vullen.

Eet vis

Als je in een kustgebied of een gebied woont waar vissen in de buurt zijn, maak dat een integraal onderdeel van jouw dieet. Je kunt ze vangen in de meren of rivieren, waardoor geld wordt bespaard.

Koop pindakaas

Pindakaas is geweldig voor mensen met een beperkt budget omdat het bijna bij iedereen populair is. Je kan gebruik het voor sandwiches in plaats van warm eten.

Ook gezond eten voor weinig?

Gezond eten is altijd iets waar je niet omheen kunt. Voor weinig kan je gezond eten, wat het perfect maakt voor mensen met een klein budget. Met onze tips heb je niet veel geld nodig om te de levensstijl en gezondheid te krijgen of te behouden die je altijd al wilde.