De perfecte voorbereiding voor jouw campervakantie

camper vakantie
Home » Tips » De perfecte voorbereiding voor jouw campervakantie

Een campervakantie biedt de ultieme vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken, onvergetelijke avonturen te beleven en te genieten van het buitenleven. Of je nu langs de kustlijn reist, door schilderachtige berglandschappen trekt of charmante dorpjes verkent, een campervakantie belooft een onvergetelijke ervaring te worden. 

Maar voordat je op weg gaat naar je droomreis, is een goede voorbereiding belangrijk. Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je optimaal kunt genieten van jouw campervakantie.

1. Plan je route vooraf

Bepaal je bestemming(en) en stippel je route uit. Bepaal de afstand die je dagelijks wilt afleggen en plan voldoende tijd in voor tussenstops en de bezienswaardigheden onderweg.

Maak gebruik van kaarten, apps en online bronnen om interessante plekken, campings en voorzieningen langs je route te vinden.

2. Overnacht alleen op officiële camperplaatsen

Overnacht alleen op officiële camperplaatsen. Dit zijn parkeerterreinen die speciaal zijn aangelegd om de nacht door te brengen. Het grote voordeel van camperplaatsen is dat het legale plekken zijn om de nacht door te brengen en dat er andere vakantiegangers zijn, waardoor er sociale controle is en er minder snel diefstal of inbraak plaatsvindt.

3. Controleer je voertuig

Voordat je vertrekt is het belangrijk om een grondige controle van je campervoertuig uit te voeren. Controleer de bandenspanning, vloeistofniveaus, remmen, verlichting en andere essentiële onderdelen. We raden je aan om ook een onderhoudscheck bij de garage uit laten voeren. Het zou immers een teleurstelling zijn als je tijdens je campervakantie met pech komt te staan.

3. Zorg voor een voldoende proviand 

Zorg voor voldoende voedsel en water voor onderweg. Vooral als je van plan bent om afgelegen gebieden te bezoeken waar voorzieningen beperkt kunnen zijn.

Denk ook aan brandstof, gas en andere benodigdheden om je campervoertuig draaiende te houden tijdens je reis.

4. Maak een flexibel reisschema

Houd rekening met onverwachte omstandigheden en wees flexibel in je reisschema. Het verkennen van nieuwe plaatsen gaat vaak gepaard met verrassingen. Bezienswaardigheden kunnen gesloten zijn of je komt op een plek waar je het zo naar je zin hebt dat je er wat langer wilt blijven.

Zorg dus voldoende ruimte voor ontspanning en vrije tijd in je reisschema. Een campervakantie draait niet alleen om het bereiken van je eindbestemming, maar ook om het genieten van de reis zelf.

5. Installeer een Bearlock slot voor campers

Helaas zijn campers mateloos populair bij criminelen en vind diefstal en inbraak geregeld plaats. Daarom is goede camper beveiliging van belang. Wij adviseren om een Bearlock slot voor campers te laten installeren. 

Met een Bearlock blokkeer je de versnellingspook, waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine bijzonder lastig wordt. Die gedachte geeft rust als je jouw geliefde camper achterlaat om op pad te gaan.

Wat is jouw tip?

Heb je zelf nog een andere tip voor camperfans die hun vakantie goed willen voorbereiden? Stuur je tip naar ons toe dan plaatsen we hem er graag bij.